Vyhľadávanie

Kontakt

ANITA BALEJÍKOVÁ

nitakimuri@azet.sk

STRAVA

na svete niet krajiny, ktorá by mohla konkurovať Jamajskej gastronómii! Jamajská strava je pestrým karnevalom chutí z rôznych kultúr – prisťahovalci z Indie a Japonska zmiešali svoje kulinárske umenie s domácou Kreolskou kuchyňou, ktorú na Jamajku v minulosti priniesli so sebou otroci z Afriky. „Prešiel som 63 štátov sveta, no nikdy som sa nenajedol lepšie ako na Jamajke!“ vyjadril sa jeden z mojich turistov, ktorých som sprevádzala po ostrove. 

strava na Jamajke

AKÉ JE VAŠE ZDRAVIE?

Žijeme v hektickej, technicky vyspelej dobe. Na dosah ruky máme všetko, na čo si len spomenieme. Našu modernú spoločnosť však paradoxne dostáva na lopatky obyčajná obezita a stres, zlé stravovacie návyky sú magnetom na rôzne vírusy a choroby a napriek vyspelému farmaceutickému priemyslu sú čakárne u lekárov stále preplnené a čím ďalej tým viac Slovákov podlieha rakovine hrubého čreva. Taká je realita. Pritom to nie je otázka peňazí; chorí sú chudobní, chorí sú i bohatí – Vaše zdravie nie je závislé od výšky Vášho bankového konta, ale od stravovacích návykov. Keď Americkí gastroenterológovia robili celosvetový prieskum, dospeli k záveru, že jedna z najzdravších populácií žije práve na Jamajke - priam neuveriteľných 65% národa disponuje takým závideniahodným zdravím, že za celý život nepotrebujú navštíviť lekára! Iste mi dáte za pravdu, keď poviem, že dobré zdravie je tým najcennejším majetkom v živote každého človeka...

all inclusive hotely na jamajke

ZDRAVÁ A PRIRODZENÁ

Pleť bez vrások, husté vlasy bez šedín, zuby bez jediného kazu, svižné telo bez tukových záhybov, plodnosť bez pomoci liekov, nefalšovaná radosť zo života... Je toho veľa, čo môžeme Jamajčanom závidieť.  Ale – nemusíme! Stačí zmeniť stravovacie návyky a prístup k životu. Lebo – nikdy nie je neskoro. Pravdaže, dobrá genetická výbava robí veľa, no netreba zabúdať, že až 80% úspechu tvorí strava. Z halušiek, hamburgerov, či z celozrnných žemlí však zdraví nebudete. Jedálniček Jamajčanov sa riadi jednoduchým pravidlom – jedlá majú byť v čo najprirodzenejšej forme. Nič konzervované, nič mrazené, nič sušené, nič pridlho varené, či pečené, žiadne polotovary, umelé prísady a jedinou sladkosťou by malo byť ovocie, nanajvýš ovocný koláč. Raňajky vždy teplé, ak nemôžete jesť každý deň ryby, jedzte sóju, medzi hlavnými jedlami žiadne maškrtenie a piť vodu, čerstvo vytlačené šťavy, prípadne pivo, ktoré je bohaté na vitamín B. Čerešničkou na torte sú koreniny, ktoré dokážu aj z obyčajného jedla urobiť božskú delikatesu!

levní hotely na Jamajke

O KONKRÉTNYCH JEDLÁCH, CENÁCH, TIPOCH A REŠTAURÁCIÁCH PODROBNE INFORMUJEME V ITINERÁROCH, KTORÉ SÚ SÚČASŤOU INFORMAČNÝCH MATERIÁLOV PRE KAŽDÉHO NÁŠHO ZÁVäZNÉHO KLIENTA.