Vyhľadávanie

Kontakt

JAMAJKANITA
KINGSTON Jamaica W.I.

info@jamajkanita.sk

HAITI - VÍZA

HAITI - VÍZA

 

Dovolenka na Haiti si vyžaduje dobrú prípravu bez ohľadu na účel cesty. Byť dobre informovaný o podmienkach vstupu do krajiny znamená vyhnúť sa nepríjemným situáciám. 

 

HAITI - VÍZA, PAS A FORMALITY

Ako je to pre väčšinu krajín, platný pas je nevyhnutnosť číslo 1. V prípade Haiti musí byť pas platný najmenej 6 mesiacov pred vstupom do krajiny a takisto aj 6 mesiacov po odchode. Inými slovami, pas nesmie zaniknúť pred vstupom do krajiny alebo opustením krajiny. 

 
Pre pobyty trvajúce 90 dní alebo menej sa na občanov Slovenskej republiky a Českej republiky nezvťahuje žiadna vízová povinnosť. 
 
Pri vstupe do krajiny však musia zaplatiť turistický poplatok vo výške 10 € alebo 10 $ alebo 10 kanadských dolárov alebo 500 HTG (Haitských gurdov). Táto daň sa musí zaplatiť vo vstupných prístavoch, pri prekračovaní Dominikánsko-Haitskej hranice a na letiskách na Haiti. Na deti vo veku 0 až 9 rokov a osoby ktoré majú diplomatické alebo úradné víza sa tento poplatok nevzťahuje.
 

Uistite sa, že máte v pase priestor pre vstupné aj výstupné pečiatky a ponechajte si zelenú vstupnú kartu, ktorú dostanete pri príchode, pretože ju od Vás budú žiadať pri odchode z Haiti.